Future Club 2023

Halmstad Golfklubb har som vision att ha Sveriges ledande juniorverksamhet!
Future Club riktar sig till juniorer 6-16 år som inte är medlemmar i Halmstad GK och som vill prova på golf utan krav på medlemskap.


VAD ÄR FUTURE CLUB?

Future Club är en parallell verksamhet till Halmstad GKs ordinarie juniorträning och vänder sig till alla barn och ungdomar från nybörjarknatten till den som redan har hcp.
Det är fokus på lek och att ha skoj med klubba och boll. Vi lär ut de grundläggande kunskaperna som krävs för att spela och ha roligt på banan. Vi lägger stor vikt vid golfvett med betoning på säkerhet.

Material och kursupplägg görs enligt SGF:s Golfäventyret och målet är att ta Grönt kort samt att skapa intresse för att gå vidare och klara hcp.


VAD INGÅR I FUTURE CLUB?

TRÄNING
1 timme per vecka från v.17 till v.38.
6 graderingstillfällen
v. 27-31 sommaruppehåll

GRADERINGSTILLFÄLLEN& SPEL PÅ BANAN
Utöver träningarna kan man anmäla sig till Graderingstillfällen baserade på Utmaningarna i Golfäventyret. Vi går från Level 1 till Level 5 på vägen till Gröntkort.
Vi har ledare på plats som sätter upp övningarna och visar hur du ska göra samt startar ut de som ska ut på banan.
Junior som ska ut på banan och som inte har HCP måste ha med sig en förälder som caddie/markör. Hur många hål och hur lång bana man spelar beror på hur långt man kommit med sin golf.

Anmälan till ovan aktivitet sker via hemsidan och där ska du ange om du vill vara med på Graderingen eller Spelet eller båda.
Graderingen utgår från baksidan på rangen och spelet vid första tee på Södra banan.

Spel på banan
Du som är med i Future Club får gå ut på banan utanför schemalaggda tillfällen mot att du erlägga 50kr i greenfee för eget spel. Om du inte har hcp 36 eller lägre ska detta spel ske tillsammans med en fadder.
Det finns klubbor att låna både vid träning och spel på banan för den som inte har.

Sportringen
Spelare som är med i Future Club och har klarat Gröntkort får delta i klubbens juniortävling som kallas Sportringen. Anmälan sker via receptionen där man även erlägger startavgiften 50kr (D-klass, ingen startavgift). Spelare som är med i D-klassen och är lite nya i spelet behöver en markör/fadder i varje boll. Läs mer om Sportringen här!

 


KURSAVGIFT
2200 kr 

Har ni frågor om Future Club så kan ni ringa 076-7194688 alt.  jonathan.hammarsten@hgk.se