Hjälp till att sponsra HGK duktiga juniorer!

Det enda som är viktigare än att vinna är att återvinna!

Klubbens juniorer samlar in Mobiltelefoner, surfplattor, switchar, servrar, hårddiskar, stationära datorer samt Laptops.Om ett företag eller privatpersoner vill lämna in fler än enstaka produkter, till förmån för HGK:s juniorer, så kan man lämna in dessa i receptionen på HGK. Om det är större volymer hos företag kan vi lösa upphämtning.

För varje produkt som återvinns erhåller Elit- & Juniorkommittén en slant. För pengarna arrangeras aktiviteter för våra juniorer som en extra krydda i verksamheten.

Att Stena Recycling arbetar med återvinning är känt för de flesta. Återvinning av elektronik har vi bedrivit sedan början av 90-talet. Vi har branschens modernaste anläggning för återvinning i Halmstad där vi återvinner 70.000 ton elektronik varje år.

Det är inte lika känt att vi arbetar med återbruk eller REUSE av elektronikprodukter. Det ger en ännu bättre C0₂ besparing än återvinning. De produkter som lämpar sig för REUSE är i huvudsak laptops, mobiltelefoner samt surfplattor. Det är produkter som efter radering av data kan få ett nytt liv. Från produkter som är skadade kan komponenter återanvändas som reservdelar.

Stena hämtar de insamlade produkterna varje vecka på HGK.

Stena redovisar en rapport varje månad med insamlad volym, ekonomi, C0₂ besparing samt raderingsintyg för de återbrukade enheterna.

För enheter som samlas in sker en mottagningskontroll och inventering. Produkterna raderas med Blancco (www.blancco.com). I de fall enheterna är trasiga kan vi återanvända komponenterna. Minnesmedia som ej kan raderas mals och metaller samt plaster återvinns.

Raderingen innebär:

Hundraprocentig dataradering

Alla delar av hårddisken raderas och skrivs över ett flertal gånger

Data kan ej återskapas

Blancco är den enda mjukvaran som raderar SSD-diskar

Blancco används av myndigheter och ledande organisationer världen över.

Används för datorer och mobiler

Blancco är också ett funktionstest

Har du grejer som ligger och skräpar hemma som du på ett säkert sätt vill kassera, ta med det till klubben. Om du eller någon du känner jobbar på ett företag så finns det ofta gammal elektronik som blir liggande. Hör av dig till Tobbe Ivarsson så bestämmer vi en tid för upphämtning!

Juniorkommittén

Tobbe Ivarsson
0707-706171

tobbe@cmaab.se