Norra banan

Halmstad Golfklubb bildades 1930 och återfinns i vackra Tylösand. 

Varmt välkomna till Halmstad Golfklubb, en anrik mötesplats, en upplevelse att dela!

En verklig juvel som en sann golfare aldrig tröttnar på. Vackert och omsorgsfullt utlagd i den vackra naturen ger Norra banan naturupplevelse samtidigt som den är ett verkligt test för vilken golfare som helst. Varje hål är sitt eget rum bland höga tallar med vinden från det närliggande havet som en ständigt påverkande faktor.

Banarkitekter: Rafael Sundblom, Nils Sköld, Frank Pennink och Donald A: Steel

1935 påbörjades anläggningsarbetet av en 18-hålsbana i Tylösand. Arkitekt var Rafael Sundblom. Banan godkändes av Svenska Golfförbundet den 25 maj 1938. 1963 erhölls Domänverkets tillstånd att disponera ett område för ytterligare 9 hål norr om den befintliga banan. Banarkitekt var Nils Sköld. Den 13:e maj 1967 öppnades de nya hålen för spel. Tillsammans med de sista 9 av de gamla hålen bildade de en 18-hålsbana, som idag benämns Norra Banan.

Norra banan har stått värd för flera stora mästerskap genom åren. 1985 spelades Europeiska mästerskapen här med spelare som Colin Montgomerie, Jose Mara Olazabal och Jesper Parnevik. Banan var också värd för Solheim Cup 2007 när bland annat Annika Sörenstam, Helen Alfredsson och Julie Inkster utmannades av banan. 2022 stod banan värd för Volvo Car Scandinavian Mixed och för första gången vann en kvinna på Europatouren. Linn Grant dominerade och kunde lyfta pokalen till publikens jubel.

Sloptabeller i pdf-format